Waarom een VvE-Keuring?

Een aankoopkeuring is de logische eerste stap voor iedereen die een appartement wil kopen. Allereerst omdat u als koper een onderzoeksplicht heeft. Als eigenaar van een appartementsrecht bent u via de wet verplicht lid te zijn van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het gebouw waarin dit appartement zich bevindt. In grote lijnen is de appartementseigenaar zelf verantwoordelijk voor het appartement en wat daarbinnen gebeurt en nodig is, zoals onderhoud. Alles buiten het appartement valt onder de verantwoordelijkheid van de VvE: de zogenoemde gemeenschappelijke delen zoals dak, lift, gevels, hal, trappenhuis en opstalverzekering, tenzij anders beschrevenen in de splitsingsakte. Alle leden van de VvE betalen mee aan de kosten van de VvE en haar onderhoudsreserves.

Kortom: u moet niet alleen een aankoopkeuring laten verrichten, maar ook de VvE onafhankelijk laten keuren!

De VvE-Keuring geeft in hoofdlijnen een beeld van:
•           De bouwkundige staat van het appartement en de gemeenschappelijke delen;
•           De onderhoudstoestand in relatie tot het meerjarenonderhoudsplan;
•           De financiële consequenties van kosten.

Kortom: een VvE-Keuring verdient zichzelf altijd terug, nu en in de toekomst!