Zorgen om VvE's

De kwaliteit van de voorraad koopappartementen is al decennia een zorgpunt. In totaal zijn er in Nederland ruim 500.000 koopappartementen.

Uit onderzoek blijkt dat 20% van de eigenaren van een appartement te maken heeft met een niet-actieve Vereniging van Eigenaren (VvE). Dat betekent geen jaarlijkse vergadering en geen periodieke bijdrage voor het reservefonds. Er zijn 118.000 VvE’s in Nederland. Naar omvang zijn deze VvE’s als volgt verdeeld:

• circa 48.000 VvE’s met 1 of 2 appartementen
  • circa 39.000 VvE’s met 3 tot en met 9 appartementen;
  • circa 31.000 VvE’s met 10 of meer appartementen.

De meeste VvE’s bevinden zich in de vier grote steden en de middelgrote steden. In de praktijk blijken met name kleine VvE’s niet actief. Vooral in Rotterdam en Den Haag is nog steeds sprake van een omvangrijke onderhoudsachterstand bij appartementencomplexen.

bron: NVM

Eindelijk een bouwkundige keuring die ook de Vereniging van Eigenaren keurt!

VvE-Keuring is een technische, bouwkundige aankoopkeuring van een appartement en een onafhankelijke keuring van de Vereniging van Eigenaren ineen! De keuring is speciaal bedoeld voor aspirant-kopers die in een goed appartement met een “gezonde” Vereniging van Eigenaren willen gaan wonen!

Waarom een VvE-keuring?

Veel kopers van een appartement realiseren het zich vaak niet, maar als eigenaar van een appartement bent u mede-eigenaar van de gemeenschappelijke bouwdelen en -zaken van het gebouw waar uw woning deel van uitmaakt.

Van wetswegen bent u automatisch lid van een Vereniging van Eigenaren, de VvE. Uw VvE vergadert minimaal één keer per jaar. U vertrouwt op het bestuur, de verschillende commissies en het bedrijf dat de administratie voert voor uw vereniging.

Het is belangrijk dat u van alles weet over de dagelijkse kosten, de staat van onderhoud, de planning van onderhoud op lange termijn en de financiën in het algemeen.Het gaat tenslotte om uw eigen portemonnee!

Wilt u zeker weten dat u een appartement koopt met een actieve, gezonde VvE, laat dan alvorens u het appartement koopt een VvE-keuring verrichten.

De VvE-Keuring geeft in hoofdlijnen een beeld van:
•           De bouwkundige staat van het appartement en de gemeenschappelijke delen;
•           De onderhoudstoestand in relatie tot het meerjarenonderhoudsplan;
•           De financiële consequenties van kosten.

Kortom: een VvE-Keuring verdient zichzelf altijd terug, nu en in de toekomst!