Verkopen

Uw woning met meer succes verkopen in de huidige woningmarkt?

Het draagt bij om uw woning van tevoren bouwkundig te laten keuren en deze keuring te presenteren bij uw verkoop. Een objectieve bouwkundige indruk van de woning is belangrijk voor kopers in een onzekere woningmarkt. Een dergelijke verkoopkeuring is een sterk aankoopargument voor kopers, ze krijgen feitelijk inzicht in de bouwkundige staat van de woning! Kopers kiezen voor zekerheid in deze tijd!

Verkopers op de woningmarkt kunnen zekerheid geven aan kopers door bij verkoop aan te geven dat de woning bouwkundig gekeurd is.

• Kosten bouwtechnische keuring woning (met NHG-bijlage) € 395,-- (incl. btw)
• Kosten VvE keuring en bouwtechnische keuring appartement (met NHG-bijlage)  € 425,-- (incl. btw)

De voordelen op een rij:
- Geeft vertrouwen en zekerheid aan potentiële kopers.
- Direct inzicht in zichtbare gebreken en herstelkosten.
- Het helpt u grotendeels te voldoen aan uw meldingsplicht bij verkoop van uw woning of appartement.
- Het helpt uw huis verkoopklaar te maken.

Aanvragen?

Klik hier voor het aanvraagformulier van de verkoopkeuring woning met NHG-bijlage.

Klik hier voor het aanvraagformulier van de verkoopkeuring appartement met NHG-bijlage.

Wat is een NHG?
De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen voor woningen met een hypotheekbedrag van maximaal € 245.000. Het is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning. Hiermee staat het Waarborgfonds garant voor de terugbetaling van uw hypotheek(bedrag) aan de geldverstrekker. Vaak wordt er vóór de afsluiting gevraagd naar een bouwkundige keuring door middel van het NHG-model.

Bouwkundige keuring door middel van het NHG- model?
De rapportagevorm is voorgeschreven en wordt vastgelegd in een door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen erkend rapport. VvE-keuring levert de rapportages aan als inlage bij het uitgebreide bouwtechnische rapport.