Aankopen

Gaat u een woning aankopen? Dan is het verstandig om een bouwtechnische aankoopkeuring te laten verrichten.

Met een bouwkundige keuring wordt inzicht verkregen in de bouwtechnische staat van een woning. In het rapport worden de aanwezige bouwtechnische gebreken die visueel waarneembaar zijn beschreven en met foto’s vastgelegd. De kortetermijnkosten en achterstallig onderhoud worden zo goed mogelijk begroot en in een verzamelstaat weergegeven.

Bij de bouwkundige keuring van een appartement keuren wij ook onafhankelijk de Vereniging van Eigenaren. Bij deze appartementskeuring heeft u direct inzicht of er sprake is van een gezonde en actieve VvE.

Veel kopers van een appartement realiseren het zich vaak niet, maar als eigenaar van een appartement bent u mede-eigenaar van de gemeenschappelijke bouwdelen en -zaken van het gebouw waar uw woning deel van uitmaakt. Via wetswegen bent u automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren, de VvE. Uw VvE vergadert minimaal één keer per jaar. U vertrouwt op het bestuur, de verschillende commissies en het bedrijf dat de administratie uitvoert voor uw vereniging.

Het is belangrijk dat u van alles weet over de dagelijkse kosten, de staat van onderhoud, de planning van het onderhoud op lange termijn en de financiën in het algemeen. Het gaat tenslotte om uw eigen portemonnee! Wilt u zekerheid en duidelijkheid, doe dan een VvE-keuring op het appartement dat u wilt aankopen!

• Kosten bouwtechnische keuring woning (met NHG-bijlage) € 395,-- (incl. btw)
• Kosten VvE keuring en bouwtechnische keuring appartement (met NHG-bijlage)  € 425,-- (incl. btw)

Aanvragen?

Klik hier voor het aanvraagformulier van de verkoopkeuring van de  woning met NHG-bijlage

Klik hier voor het aanvraagformulier van de verkoopkeuring van het appartement met NHG-bijlage

Wat is een NHG?
De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen voor woningen met een hypotheekbedrag van maximaal € 290.000. Het is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning. Hiermee staat het Waarborgfonds garant voor de terugbetaling van uw hypotheek(bedrag) aan de geldverstrekker. Vaak wordt er vóór de afsluiting gevraagd naar een bouwkundige keuring door middel van het NHG-model.

Bouwkundige keuring door middel van het NHG-model?
De rapportagevorm is voorgeschreven en wordt vastgelegd in een door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen erkend rapport. VvE-keuring levert de rapportages aan als inlage bij het uitgebreide bouwtechnische rapport.